Busy days

Jag som trodde att jag skulle hinna med en massa nu när jag inte har plugg.. Men jag har typ mer att göra än någonsin! Räknar med att jag kan börja blogga ordentligt först efter onsdag. Hoppas någon orkar hänga med! :)

Bloggtorka..

Usch, har ingen ork eller motivation.. Men imorgon har jag min sista inlämningen - sen blir det skola-no-more! Ska man skratta eller gråta? Skratta, tror jag.

Och snart lär jag hinna åka till min fina häst, saknar honom <3

Studentpresent

Alla undrar vad man vill ha i studentpresent, och ärligt talat vet jag inte.. Vad ska jag med porslin och champangeglas till? När jag flyttar hemifrån är det ju bara att köpa en massa billigt krafs från IKEA tycker jag. Sen, när man väl "är vuxen" tycker jag man skall börja samla sådant!

Men jag skulle ändå vilja ha en ny kamera.. Det känns nästan som en förolämpning mot mitt fina L-objektiv (min största kärlek - inget skämt) att använda den med en Canon EOS 400D..

Dessutom vill jag sjukt gärna börja filma lite! Så jag funderar på antingen en Canon EOS 550D (för 600D är väl inte märkbart bättre?) eller en Canon EOS 60D. Jag tänker att jag ändå kommer ta steget upp till "de tvåsiffriga" tids nog, så då är det lika bra att göra det nu?

Alternativt den här godingen.. För 63 990 är väl inte för mycket för en studentpresent? Eller?


 Eller så önskar jag mig helt enkelt ett par stövlar! De jag har nu är för korta (jag vet, big no-no för dressyrryttare.. men man kan ju inte få allt!) och allmänt o-snygga ;) Funderar på ett par Cavallo Weltmeister.
 
 

De som vet något om kameror eller stövlar; känn er inte blyga!


tävlingsmusik

Sitter just nu och fixar med låtar till tävlingarna som ska hållas på Helenedal i helgen. Svårt! Speciellt ärevärvs-låtar, kan bara komma på en massa klyschlåtar. Vet inte om det är bra att hålla sig till dem eller inte? Ett axplock av vad jag har nu är "Stand Up", "Cotton Eye Joe", "Live if Life" och "True Believer".. Funkar de eller? Själv har jag ju inte varit ute och tävlat, så jag vet inte vad folk gillar (även om man har varit åskådare på ett par tävlingar så har jag inte riktigt någon uppfattning om det faktiskt..).

Sedan kommer vi till musiken som spelas under ritterna (det är en dressyrtävling). Också svårt! Jag har väl inte riktigt så "mainstreamsmak" i musik, och tror inte att folk alltid uppskattar "okänd" musik på ett tillfälle som en dressyrtävling. Har samlat ihop lite klassiskt, lite 90-tals-pojkband-ballader och annat hopplock. En del Robbie Williams blev det också. Tror det går hem hos de som tävlar, men är inte säker alls..

Vilken musik tycker ni passar bäst för en dressyrtävling? Har ni några tips om ärevärvslåtar också kanske? Uppskattar all hjälp jag kan få!

Min tvilling

Tänkte att eftersom jag så ofta nämner min tvilling här i bloggen (hon hjälper ofta till med bilder, photoshop, vissa blogginlägg m.m.) så är det väl inte mer än rätt att jag presenterar henne. (Okej, förlåt för alla tråkiga inlägg - men eftersom jag inte har kunnat vara i stallet de senaste veckorna så finns det inte så mycket "hästigt" att uppdatera om).

Bilden är tagen i samband med vårat julkort... Visst är Ingvar söt i
sin röda grimma? Han ser ut som en liten julklapp tycker jag!

Detta är alltså min tvilling, Annika. Liksom jag är hon 18 år fyllda och bosatt strax utanför Göteborg. Hon går snart ut tredje året på Hulebäck (långt ute i skogen om man jämför med min centrala skola ;D hähä), inriktning samhäll/ekonomi. Liksom jag så fotograferar och målar hon gärna, och liksom jag så rider hon (förstås!) - både på Kungsbacka Ridklubb och på lille Ingvar. Okej.. Det här kanske kommer att se ut precis som min egen presentation - men vi är faktiskt inte lika på alla aspekter! Vi går t.ex. i olika skolor och... ja.  Äsch, det går väl inte att vara helt olik en person som man delar DNA med?

Nä nu vet jag inte vad jag ska skriva mer. Om någon har en fråga så besvarar jag den mer än gärna, men tills dess; so long!

Till höger har vi oss två i vårt esse, kortet är taget på ridläger på Stuteri MW för några
år sedan - där hon för övrigt ska jobba i sommar! Och till höger är det förstås Annika
som rider på världens bäst häst - tror att det är från denna eller förra vintern.

Klappat och klart

Jajamen, nu har jag minsann fixat ihop en presentationssida - med råge! Klicka till höger vettja.

Idag blir det plugg (chocker!) och sedan fest med Liseberg - lär bli hur roligt som helst!

Ha det bra, klappa era hästar från mig :)

Världens snällaste ponny



Hittade denna hos Dressyrsnack, och hur rolig är den inte? En sån förbannad liten ponny..

Försök till presentation

Fick en förfrågan om en lite mer utförlig presentation om mig själv och pållen. Hoppas att ni har överseende med några rader kopierad text.. Here goes!


Jag heter alltså Karin Lindberg, 18 år fyllda och bosatt strax utanför Göteborg. Jag går ut tredje året på LM Engströms gymnasium, samhäll/ekonomisk inriktning, nu om ett par veckor. Efter sommarn gäller alltså en ny titel; arbetslös. (Under sommaren jobbar jag dock på Liseberg!)



På fritiden rider jag gärna, på bilden familjehästen Black Ingvar. En gång i veckan rider jag också på Kungsbacka Ridklubb. Även om det inte är där som jag lär mig mest, så är det alltid roligt att rida olika hästar. Annars tränar jag - utöver när jag rider själv - en gång i veckan för Yvonne Malmström, som också äger stallet där vår häst står; Stall Helenedal. Dock har träningarna blivit lagda på is senaste terminen då skolan har varit lite för "överväldigande" för att planera in så mycket annat förutom plugg.


Ett litet stickprov från min "fotokarriär". Mer att titta på finns här.

Fotografera började jag göra 2008, när jag köpte min systemkamera, Canon EOS 400D - som fortfarande hänger med i svängarna. Som en slags 18-årspresent till mig själv köpte jag mitt första L-objektiv, som är mitt livs kärlek (skojar nästan inte..).

Utöver det finns det inte så mycket mer att säga.. Eller jo, familjen har en katt; Silla - som har blivit ökänd i hela Göteborg med omnejd (fråga inte, haha). Och så älskar jag att måla också. Här och här är lite exempel.

Tycker att lilla Ingvar borde på sitt alldeles egna "presentationsinlägg" - så det ska absolut knåpas ihop inom en snar framtid, håll ut!

The Follow-up

Mandrakes sida på BLUP är äntligen uppdaterad. Det känns bra! Dock står han fortfarande som hingst, och vi orkar inte skicka in ägarbevisen bara för att det ska stå med på hemsidan - så den raden får stå blank.

 Syrran har gått loss i photoshop... Igen.

Tittade också på hans systrars och bröders sidor, varav en hade bild. Gud vad lika de är i kroppen! Eller nja, de hade samma kors i alla fall ;). Hon dog tydligen i år, synd (fast då blev hon nästan 30 år.. det måste väl vara fel?). Men att se henne på bild får en ändå på något sätt att känna sig närmare Draken. För övrigt hörde jag att hon tydligen var en jävel att lasta, mamma och pappa var "on site" när hon skulle köras iväg till sin nya ägare. Oj.. onödig-och-tråkig-info-overload var det här. Men vad gör man? Min skalle är har träningsvärk av allt slutprovsplugg.

Nej. Nu ska jag iväg till Halmstad. Om vädret blir bättre kanske det blir en tripp till Tylösand, men antagligen inte. Strosar väl runt i stan lite och letar balskor och -smycken med systrarna. So long!

Om någon vill kika på inlägget om Draken, så finns det här.

Run The World



Okej, har väl kanske inte så mycket med ridning att göra.. Men hon rider faktiskt på en urläcker Frieser i några scener! 1-0 till hästvärlden! Eller?

Är det bara jag som blir sånhär när jag ser hästar i modetidningar eller videos.. "Åh, kolla en häst!" Som en satans 7-åring.

Därför är jag bara tvungen att visa dethär fina omslaget till spanska Harper's Bazaar, juni-numret.

Att börja rida hästen på kandar

Mums, vitt foder!

Hittade en bra artikel om vad man ska göra när man väl börjar rida sin häst på kandar, här.

Kandar eller inte?


Jag har oerhört blandade känslor inför kandar, etc. Har alltid kommit på mig själv med att se ner och nästan förakta människor som rider med skarpa bett och en massa hjälptyglar. Man får påminna sig själv att det ibland är det bästa alternativet för vissa ryttare och hästar - även om jag personligen tycker att många använder det för att undvika problem (vilket man ju i längden inte gör, man sopar det bara under mattan..).
(Hoppas ingen missförstår mig här - kandar är ju inget "skarpt" bett i en negativ mening om man kan rida med det. Är man uppe på den nivån i sin ridning så är det alltså inget negativt med det hela.. Om någon förstår mig.. Formuleringarna är inte på topp idag)

Men nu har jag kommit till den punkten att många, på mitt stall speciellt, frågar om jag inte skulle börja rida på kandar. Black Ingvar är en tyyyypisk tung-i-handen-bryr-sig-inte-om-det-hänger-en-lastbil-i-andra-änden-det-är-ganska-behagligt-faktiskt-häst.. Haha, och jag vill inte skylla det helt på att han är efter Beach Boy, men hans söner är ju typiska att ha s k "taskiga munnar".

Det går att få honom mjuk i munnen, men då måste man kämpa som satan och få honom att arbeta och ge
110 % - vilket man ju uppnår långt ifrån varje eller varannan gång man rider..

När nu fler och fler föreslår kandar, kan jag inte hjälpa att överväga det hela. När jag red för tränare förrut (skolan har pajat allt den senaste terminen dock) så hade jag ju ändå börjat med byten och gjort liiiiiite piruett-arbete (fast det såg fan inte ut som några piruetter, men ändå..) och då brukar man ju ändå börja med kandar? Det hade ju dessutom onekligen varit sjukt skönt att kunna rida ett pass på lilla Inge-pinge utan att få kramp i armarna..

Nu har dessutom en annan tjej på stallet ridit Ingvar ca 4 ggr, när pappa rest med jobbet. Hon är riktigt duktig, och rekommenderade även hon kandar. Och om hon rekomenderar det så är det väl vettigt? Eller?

Jag vet inte - tips och råd tas emot tacksamt!

Torsdag


Bild från släppet

Det gick faktiskt ganska bra på lektionen på ridskolan igår. Hade Ladina igen, och ibland kände jag faktiskt att jag kom åt henne ordentligt; hon började suga på bettet och trampade under sig lite bättre. Men det är ju onekligen sjukt svårt att rida ridskolehästar! Inte svårt på det "vanliga" sättet, men ridskolehästar är ju felridna en sådan stor del av tiden som de rids, och det är lite kämpigt att starta om från noll varje lektion.. Men roligt är det!

Till helgen är den största delen av plugget färdigt, men då ska jag iväg på diverse grejer.. Undrar om jag någonsin kommer rida min lilla Ingvar igen.. Jösses; har inte sett honom på evigheter! Äsch, jag får helt enkelt stjäla lite pluggtid någon dag och ta mig till stallet så att jag kan få mig en ridtur :)

Nu; plugg! (what else is there?)

Onsdag

Ingvar mot slutet av betet förra året. Lagom sliten och solblekt!

Idag kommer min storasyster hem! Yeeeeey!
Hon har varit i Nya Zeeland och sett världen sen början av januari, och det har varit sjukt konstigt att inte ha min stökiga syster hemma.. Men idag skall vi alltså hämta henne på flygplatsen - tjoho!

Utöver det kommer min dag bestå av plugg-plugg-plugg. Hinner kaanske åka till ridskolan och rida (hur roligt är det inte att rida massa olika hästar - även om jag saknar min lilla Ingvar).

GBG Horse Show

Åååh, jag längtar redan till nästa Horse Show.. Haha, är det fel?

Tänkte dela med mig av en hop med bilder som jag tog under årets tävlingar :)













Underbart med sommar!


Den som säger att min sits är ful haaaar.. rätt. :)

Tänk att det såg ut såhär bara för några månader sedan! Oh sweet joy, hur jäkla härligt är det inte med sommar? Även om det regnar och har sig nu. Eller, ärligt talat så tycker jag nästan det är extra mysigt med regnet - det finns ju inget som lite fint sommarregn..

Fåglarna kvittrar, träden är lummiga, grönskan ligger iiiii.. Stanna upp ett tag och njut, vettja!

perfect sit

Hur wild'n'crazy är inte detta priset? Two Lives One Passion har alltså anordnat en tävling där förstapriset är den supersmarta "Perfect Sit"-bågen. Snacka om att jag började dreggla.. Har länge velat köpa en sådanhär, men plånboken säger tyvärr emot.. *suck*. Nu sätter jag min tro till tävlingen, heja mig!

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

på tal om blup..

Nu uppmanar jag er alla som har sina nuvarande eller gamla hästar som är listade hos ASVH att genast lägga in bilder och info om kusen på hemsidan! Det är så mycket roligare att se en häst på bild samtidigt som man läser om den, jämnföra avkommor m.m. Sätt igång! :)


Bilderna har väl inget direkt att göra med inlägget..
Men det är så mycket tråkigare utan dem! Vad ska man göra
när man har en tvilling som gillar att få fnatt i photoshop..

Namn Okänt

Surfade runt lite på blup.se efter hästar man har känt och ridit. Jättekul att titta på t.ex. bröder och systrar till Black Ingvar, speciellt om det finns bilder! Försökte då hitta familjens gamla häst, Mandrake, men icke. Dock fanns hand mamma Mandoline med, och under "offspring" fanns Mandrake, listad som "Name unknown". Skickade genast i lite info om denna underbara häst, det kändes hemskt att någon som har varit en så stor del av familjen skulle ha skrivet "okänt" på namnlinjen, för han var allt annat än okänd.


Mandrake kom till min mamma och pappa innan jag var född, han var då 5 år och skulle egentligen säljas till USA som tävlingshäst (då det var jätteinne med långbeningar ;D). Men hans framben var inte tillräckligt "top noch" för att få åka med på flygplanet, så det blev till att stanna hemma. Men uppfödaren skulle gå i pension, och visste då inte var hon skulle göra av den lilla (stora) unghästen. Så kom det sig att mamma och pappa blev erbjudna hästen, eftersom pappa var god vän och släkt med uppfödaren. Och så hade de hipp som happ plötsligt gått och blivit med häst - man kan ju inte säga nej till en gratis häst liksom!

Och så levde de lyckliga i alla sina dar. Han skulle säkert ha kunnat komma långt av att bo hos några som satsade mer - men jag tvivlar på att han någonsin skulle få ett hem där han skulle blivit så ompysslad och älskad som hos oss. Mamma och pappa lärde sig mycket av denna underbara halvblodsherre: han var nämligen något av en problemhäst till en början. Relativt lik Ingvar faktiskt: som får panikattack om skottkärran står i ett annat hörn av manegen än den gjorde dagen innan..

Tyvärr skrittade jag bara på honom någon gång (jag var ju så liten, och han så stor! Hela 183 cm faktiskt), men det kändes ändå som om man hade ett väldigt starkt band till honom. Alla som någonsin träffade honom talar alltid om "Draken" med en slags sentimentalitet i rösten, han var en så fantastisk häst - verkligen one of a kind.

Han slutade sina dagar 20 år gammal, efter svåra förkalkningar (m.m.) i frambenen. Han hade blivit gammal helt enkelt, men 20 år för en sån stor häst (som dessutom skulle avlivas till en början) är väl inte fy skam?

Draken till vänster, och hans bästis Blåbär till höger.

Även om det mest var dressyr som gällde, så ställde pappa också upp i några hopptävlingar med Draken! Bara små - eftersom han alltid fick fnatt på tävlingsplatser - men när de hoppade högre hemma gick det oftast jättebra.

Vi tänker på dig!

Mandrake
Racot - Magnefique
1983 - 2003

P.R.E.



Några bilder som jag sparat i en mapp för ett bra tag sedan. Och ååååh, vad underbar den här vackra pållen är! Jösses vad jag saknar Quinta Da Fé - ett ridställe i Portugal dit vi åkte när mamma fyllde 50. Det var helt fantastiskt: bara en massa P.R.E.- och Lusitano-hingstar, som var underbara att rida!

En vacker dag skall jag minsann äga både en sådan, plus en hopphäst, och en maffig dressyrherre (helst svettfux ;D).

Betessläppet: the deluxe edition

Tvillingsystern knåpade ihop en liten video på hagsläppet i vårt nyinstallerade Movie Maker. Det blev faktiskt ganska skapligt, tycker jag! Och det här är sista inlägget som handlar om det nedrans betessläppet - jag lovar ;)



Ska bli kul sen när de släpps i andra delen av hagen också, det man ser på filmen är ca 1/3 av "sjöhagen" (de byter mellan denna och den andra "dalhagen" under sommaren), det finns en passage som leder till resten av hagen, men vi hängde upp ett band där för att de inte ska förstöra betet innan det vuxit upp ordentligt.

Hoppas att ni gillar filmen! Jag AVGUDAR låten, fullkomligt.

Fail

Man kan ju knappast undvika att ta jäkligt fula bilder när man fotar hästar.. Ingvar har en speciell talang att se ut som jag-vet-inte-vad på bilder ibland, vilket vi alla uppskattar! Ett gott skratt förlänger ju livet.


Snygg är han i alla fall!

 Trevlig också.


 Och grym på att bocka fint.


Oh lord vilken fin häst jag har :)
Fast ibland är det mest jag som failar - att ha rätt fokus på kameran är inte min starka sida..

Okej, lite fail på Ingvar kanske..

Söte-pålle!

Betessläpp 2009




Här har vi Black Ingvar på betessläppet för två år sedan. Förbättring? Jösses. Och nej förresten, vi har inte svält honom inför bilderna, men han hade så svårt att lägga på sig hull förr i tiden - nu har han dock verkat få sig en liten hö-mage.. Hm hm..


fingers crossed

En av de första riktigt bra tävlingarna tycker jag, älskar Schockemöhles schabrak! Frågan är vilken färg? Det brun/beiga har jag redan, men kanske ett svart? Det har jag ju faktiskt inte! (Förutom ett med Ingvars namn broderat i silver på.. Det är nog det värsta jag vet - mamma sa att det var ett impulsköp, blir lätt så på Eurohorse-mässan hehe).


Betessläpp - bildbomb


Precis vid släppet travade pållarna runt i en liten ring, och körde därefter ned huvudena i gräset och glufsade i sig.. Haha, jag som satt förberedd på världens race. Tji fick jag!


Men så fick Ingvar ett ryck och drog med sig hela flocken i vild galopp! Danke schön, Inge-pinge :)




Varför han har världens underhals här vet jag inte, och väljer nog att bortse från det.. Hehe.

Men sen fick det vara nog och mumsandet började igen. Synd att de inte gick ned till deras lilla strand och plaskade i vattnet - hade blivit fina bilder! Well well.


"Men hej! Har ni suttit där hela tiden?.. Har ni godis?"